Tomík

Kategorie:

Narození: 2015
Město: Praha
Pohlaví: kocour
Věková skupina: dospělák

Tomík bydlel od koťátkovského věku u dvou starých dam, které ho zachránily z jedné chatové osady. Bydlel s partou jiných (starších) koček ve velkém bytě.  Dámy zestárly a musely se přestěhovat do malého bytu. Tam však začaly problémy mezi kočkami. Tomík, který byl nejmladší a nejsilnější se neměl jak zabavit a na stísněné prostory a nemožnost se vyřádit vhodnějším způsobem, začal šikanovat  nejstarší kočičku. Musel proto pryč.

Ze stejných důvodů jsme z této domácnosti v zimě odstěhovaly jiné dvě konfliktní kočky a ty si nový život jedináčků náramně užívají.

S Tomíkem to tak snadné ale není. Nyní bydlí v depozitu u mladé slečny, kde má domácnost pro sebe. Změnu nesl těžce,  zpočátku držel hladovku a tetelil se pod postelí. To již překonal, ale ukazuje se, že role jedináčka v domácnosti zaměstnané slečny také není to pravé. Samota se mu nelíbí a chybí mu větší dávka společenského kontaktu.

Hledáme pro něj trvalý domov, kde bude člověk, který na něj bude mít více času (nejlépe důchodce nebo někdo kdo pracuje z domu) a nejspíš i uvítal i kočičí společnost. Jen to musí být zdravě sebevědomý kočičí kamarád, který se nenechá šikanovat, ale ani sám nebude vyvolávat konflikty. Také je třeba dodat, že Tomík nemá žádnou zkušenost s muži, dětmi ani jinými zvířaty než jsou kočky.

Tomík je bílo-mouratý statný pětiletý kastrovaný kocour.  Zná jen život bytového kocoura a určitě potřebuje lidskou společnost, zájem a lásku.