Bali

Kategorie:

Narození: duben 2013
Město: Poděbrady
Pohlaví: kocour

Bali je legendární poděbradský kocour. Spousta lidí z lázeňského centra ho zná, spousta lidí ho příležitostně krmila, ke spoustě lidí si chodil pro pohlazení. Dokonce údajně má i majitele. Ale nikdo z jeho fanoušků to s péčí o Baliho nepřeháněl. Když ho našla slečna Karolína na sklonku zimy ležet na chodníku, měl na těle spoustu kousanců, uši plné svrabu, kožichem brázdily nekonečné bleší armády. Karolína vzala špinavého zuboženého kocoura k sobě domů a následně k veterináři. Bali v teple bytu několik dní prospal. Byl po dlouhé zimě, kterou prožil víceméně na ulici, zřejmě vyháněný a pokousaný psy, totálně vyčerpaný.

Když se dostal znovu do formy, oslovila Karolína nás. Bali není kocour do bytu, Bali je městský kocouří král.

Přijali jsme Baliho do péče, dokončili deparazitaci a nechali kocoura vykastrovat. Místo lázeňského centra jsme mu nabídli zahradu a zázemí v domě na gauči a Bali nakonec naši nabídku přijal. Vypadá nyní velice spokojeně.

Balimu je tak 8 let a je to veliký krásný kocour medvědovitého typu. Je hodný, mazlivý, ale když se mu něco nelíbí, promění se v lítou šelmu, před kterou se ochotně ustupujeme. Nikdy ale nikoho opravdu nekousl. Jen naznačí, že by mohl, abychom si uvědomili, s kým máme tu čest.

Bali by si zaloužil vlastní domov (se zahradou) a vlastní lidi, kteří ho budou milovat a repektovat.