Pumi

Kategorie:

Narození: 07/2022
Město: Poděbrady
Pohlaví: kočka

V pátek 27.8. odpoledne lidé na parkovišti u poděbradského Tesca uslyšeli kotěcí nářek. Zjistili, že se ozývá z motorového prostoru Fordu Puma.
Podařilo se najít majitelku auta. Ta v žádném případě nechtěla koťátku ublížit tím, že by nastartovala a odjela. Byli povoláni hasiči a městská policie.
Hasiči se hodinu pokoušeli kotě vyšťárat z motorového prostoru. Kotě bylo vyděšené a zoufale před pomocí utíkalo a schovávalo se do nepřístupných štěrbin.
Paní majitelka auto odstavila a sháněla odtah do servisu a vyproštění kotěte. Žádný servis ale o víkendu tuto práci udělat nechtěl.
V sobotu odpoledne jsme byli telefonicky požádáni o pomoc.
U Tesca jsme se sešli s Ramonem, který mi přišel ve věci vysvobozování koťat z aut mnohem povolanější osobou, než jsem já.
Neuvěřitelné bylo, že kotě po 24 hodinách v motoru stále ještě hlasitě volalo o pomoc.
Majitelka auta nebyla v Poděbradech, tak nám zbýval prostor pod autem. Bylo jasné, že kotě z auta nevytáhneme, jestli nepřijde samo. Jenže kdyby chtělo vylézt samo, udělalo by to už v noci nebo ráno, kdy byl na parkovišti klid.
Ramon si lehl pod auto a začal kočičím jazykem kotěti odpovídat. Po 2 hodinách jsme akci přerušili s tím, že se Ramon na parkoviště vrátí večer, až bude větší klid.
Na ztichlém parkovišti Ramon slyšel, že kotěcí pískání se přesunuje za ním, když s mňoukáním obchází auto. Kotě přestávalo ječet a evidentně Ramonovi odpovídalo. V 21.40 kotě vylezlo z motoru a nechalo se chytit. Asi bylo překvapené, že maminka, která ho tak trpělivě přemlouvala, aby vylezlo, je skoro 2 metry vysoká a má černý plnovous….
Kočičí holčičce není víc než 6 týdnů. Vypadá v pořádku. Napapala se a usnula.
Nyní je Pumi veselá a akční šelmička. Určitě z ní vyroste kočičí osobnost.