Fáry

Kategorie:

Narození: 8/2019
Město: Praha
Pohlaví: kočka
Věková skupina: dospělák

Krásná Fáry našla domov 26.10. 2020. Bude bydlet v domácnosti s paničkou, pejsky a kamarádem-kocourem.

Je jí zhruba rok, je zdravá, čistotná, kastrovaná i očkovaná. Bohužel až příliš dlouhý čas strávila v depozitních prostorech, kde sice bylo jídlo, teplo, kočičí kamarádi i slušná „hmotná“ péče, ale málo kontaktu s lidmi a normálním prostředím lidské domácnosti. Od jara se zacvičuje v domácím depozitu, ale bohužel pokroky dělá jen malé. Nemá problém s kočičím ani psím kolektivem, zbožňuje pobyt na terase, ale vůči lidem si stále drží odstup. Její dočasná pečovatelka má dovoleno přiblížit se tak na 40 cm, ale jak natáhne ruku, Fáry volí důstojný ústup.
Přesto není zcela ztracená. Její obyčejnější, ale přístupnější sestra Lara, cestu k lidem i domov našla, tak doufáme, že se to zvládne i Fáry.
Pokud můžete Fáry prominout, že bude potřebovat svůj čas, než k vám najde cestu, pokud máte klidnou domácnost ideálně s další přátelskou kočkou či kočkami a pokud cítíte obdiv ke krásným dlouhosrstým kočkám, podejte jí pomocnou ruku a pomozte jí stát se spokojenou domácí kočkou. Je vhodná do bytu (nejlépe se zabezpečeným balkonem) – bez přístupu ven – nikdy venku nebyla a riziko, že se ztratí a neporadí si je u ní příliš velké.