Lynx

Kategorie:

Narození: červen 2016
Město: Praha
Pohlaví: kocour
Věková skupina: dospělák

Lynxíka odchytili v jedné pražské firmě, kde se toulal sám – malý a bez mámy. K nám se dostal v červenci 2016. Chvíli mu trvalo než si zvykl na lidskou společnost a ještě déle trvalo než z něj byl zdravý a silný kocourek. Dlouho jsme se o něj báli, ale dobrá a dlouhodobá péče naší paní doktorky nakonec slavila úspěch. Z neduživého kotěte je nyní fešák a silák. Za poslední dobu hodně vyrostl. Má hedvábný krátký kožíšek, zajímavou barvu a bílé tlapky.

Lynx je ostýchavý vůči novým lidem, ale když má jistotu známého prostředí a lidí, umí být pořádný mazlík. Má moc rád kočičí společnost a určitě není vhodný jako jediná kočka v domě. Má moc rád kočičí holky, vždy se k nim tulí a umývá jim uši, ale taky nikdy neodolá prohnat kočku, která dá najevo, že se ho bojí. Myslí si, že je to fakt dobrý fór.

Lynx je odčervený, očkovaný a kastrovaný.

V létě 2022 jsme Lynxovi našli domov. Byl to krásný domov, který měl všechny atributy, které jsme si pro něj přáli. Lynx změnu nezvládl a z nového domova utekl. Toulal se po okolí a nakonec jsme jej dokázali vystopovat a v listopadu se vrátil „domů“. Po této zkušenosti jsme se rozhodli, že už zůstane bydlet u nás,  v prostředí, kde se cítí dobře a je spokojený.

Místo nového domova hledá Lynx mamku nebo taťku „na dálku“, kteří jej budou podporovat příspěvkem na „stravu a byt“.

 

 

 

 

Kontakt pro zájemce: zuzana@catky.cz